1

prosés produksi héjo oksida beusi

Besi oksida konéng mangrupikeun pigmén konéng bubuk transparan. Dénsitas relatif nyaéta 3,5. Sipat kimiana stabil. Ukuran partikelna 0,01-0,02 μ M. ngagaduhan luas permukaan anu khusus (sakitar 10 kali tina oksida beusi biasa), nyerep sinar ultraviolét anu kuat, tahan cahaya, résistansi atmosfir sareng pasipatan anu hadé. Pilem transparan sareng ngagaduhan sipat anu saé. Kumaha carana ngadamel oksida beusi konéng?

 

Metoda: metoda oksidasi ferrous sulfat: asam sulfat diréaksikeun sareng filings beusi pikeun ngabentuk ferrous sulfat. Natrium hidroksida ditambih sareng hawa dianggo ngoksidasi pikeun nyiapkeun inti kristal. Ferrous sulfat sareng chip beusi dilebetkeun kana gantung inti kristal, dipanaskeun sareng ditiup kana hawa pikeun oksidasi. Ferric oxide konéng disiapkeun ku tekanan filtrasi, bilasan, garing sareng grinding.

 

Fe + H2SO4 → FeSO4 + H2 ↑

Fe + H2SO4 → FeSO4 + H2 ↑

FeSO4 + 2NaOH → Fe (OH) 2 + Na2SO4

FeSO4 + 2NaOH → Fe (OH) 2 + Na2SO4

4Fe (OH) 2 + O2 → 4FeOOH + 2H2O

4Fe (OH) 2 + O2 → 4FeOOH + 2H2O

H2SO4 + Fe + 7H2O → FeSO4 · 7H2O + H2 ↑

H2SO4 + Fe + 7H2O → FeSO4 · 7H2O + H2 ↑

 

FeSO4 · 7H2O + O2 → 2Fe2O3 · H2O ↓ + 4H2SO4 + 2H2O

FeSO4 · 7H2O + O2 → 2fe2o3 · H2O ↓ + 4h2so4 + 2H2O kaayaan réaksi: tambahkeun 74g chip beusi kana 1000ml 15% asam sulfat dugi chip beusi ngaleungit, sareng ngabentuk ferrous sulfat kalayan konsentrasi sakitar 200g / L. Cekap 30% natrium hidroksida nyaéta ditambihkeun kana larutan ferrous sulfat, sareng 40% tina total beusi dirobih janten ferrous hidroksida [Fe (OH) 2] ku aduk teras-terasan, sareng zat beusi dioksidasi janten Fe janten inti kristal dina 30 ~ 35 ℃. Teras 90 g / L filings beusi dilebetkeun kana campuran pikeun ngawangun 7 g / L inti kristal sareng 40 g / L ferrous sulfat, teras dipanaskeun janten 85 ℃ kanggo oksidasi udara kalayan kecepatan 600 L / jam salami 64 jam, sareng teras disaring, dikumbah, digaringkeun sareng digoréng kanggo kéngingkeun hidroksi férmida oksida konéng.


Waktos Post: Jul-29-2020